26.0cak 2010 salı günü Zafer Düğün Salonunda iki listenin yarıştığı Gökçebey Esnaf ve Sanatkârlar Odası kongresinde 194 üye oy kullandı. Buna göre 3 oy geçersiz olurken, mevcut başkan Ali Çetin 146 üyelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Ve Muammer Çakır ise 45 oy aldı. Yapılan kongre esnaflar odasına sahip çıktı. Yapılan seçim dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde geçti.
Divan Başkanlığına seçilen Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun yaptığı konuşmada,” Gökçebey esnafı odasına sahip çıkıyor. Kongre salonundaki birlik ve beraberliklerinden dolayı kutluyorum. Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak ve Gökçebey’imizdeki esnaflarımızın büyük bir bölümü zor günler yaşamakta. Hele ki, 2009 yılında yaşanan sel felaketinde Gökçebey’e gelerek tek tek esnaflara gezerek geçmiş olsun dileklerimi sunmuştum. Ve esnaflarımız için yapmamız ne gerekirse Çetin başkanımızla beraber mücadelede verdik. Bugün kongre salonunu doldurarak odanıza sahip çıktığınız için sizleri tekrar yürekten kutluyorum” dedi.
Gökçebey Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Muammer Çakır,” Mevcut yönetim başarısızdır. Esnaflarımızın sorunlarını çözmek için caba sarf etmiyorlar. Örn: 2009 yılında bir sel felaketi yaşadık. Birçok esnafımız mağdur olmuştur. Mevcut yönetim esnaf gezileri yaparak esnafların acısını paylaşmamıştır. Esnaflığı bırakan bir çok kişinin kaydı dahi silinmemiştir.” Dedi.
Gökçebey Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve başkan adayı Ali Çetin yaptığı konuşmasında,” Gökçebey’de odayı ben kurdum. O günden beride değerli esnaflarımızın oyunu alarak başkanlık görevini laikken yapmaya çalıştım. Bugünde sizlerin isteği üzerine tekrar başkan adaylığımı açıklıyorum. Başkan adayı kardeşimiz Muammer Çakır yaşanan selden sonra mağdur olan esnaflarımızı gezmediğimizi söyledi. Allah aşkına değerli esnaf kardeşlerim ben o gün sizleri tek tek gezerek geçmiş olsun demedim mi. Hatta bu esnaf gezimizi Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’la beraber yapmıştık. Bizler görev süremizde veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur. Alnımız aktır. Bugünkü kongre salonuna gelerek Odamıza sahip çıktığınız için siz değerli esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra seçime başlandı. Zafer Düğün Salonunda iki listenin yarıştığı Gökçebey Esnaf ve Sanatkârlar Odası kongresinde mevcut başkan Ali Çetin 146 üyelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.