Fazlı Erdoğan Verem taramasını izledi.

           Erdoğan, köy muhtarlarına sağlık taraması ileri tetkik çağrı yazılarını verdi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan,  Ereğli Veremle Savaş Derneği’nce Alaplı’nın çevre köylerinde yapılan verem sağlık taraması çalışmalarında şüpheli görülen vatandaşların ileri tetkik çağrı yazılarını köy muhtarlarına verdi. Erdoğan, muhtarlar aracılığıyla vatandaşların sağlık konusunda uyarılmalarını isteyerek insan sağlığının önemini vurguladı.

AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kaymakam Aydın Memük,  AK Parti İl Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İl Genel Meclis üyesi Ayhan Akman, İlçe yöneticileri ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Alaplı’nın Mollabey beldesine geldi. Çayköyü ve çevre köylerin muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Erdoğan, Sağlık Ocağında incelemelerde bulunarak sağlık görevlilerinden bilgi aldı. Bu sırada Geçtiğimiz aylardan buyana Alaplı’nın çevre köylerinde verem taraması yapan Ereğli Veremle Savaş Derneği yöneticileriyle karşılaştı. Veremle Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan bölgedeki sağlık taramaları hakkında ayrıntılı bilgi sundu.  Gezici Röntgen aracının alımında Fazlı Erdoğan’ın katkılarına değinerek teşekkür eden Hasan Erdoğan Zonguldak ve ilçelerinde son 4 ayda 15 bini aşkın  kişinin sağlık taramasından geçtiğini belirtti.. Bu sayı Alaplı ‘nın köylerinde ise 1300’ü geçti. Milletvekili Erdoğan, durumları şüpheli görülen ve ileri tetkikleri gerektiren kişilerin çağrı yazılarını köy muhtarlarına verdi.  İnsan sağlığının önemini vurgulayan Erdoğan,’’Sağlığımız her şeyden önemlidir. Zamanında teşhis ve tedaviyle insanlarımız yeniden eski sağlıklarına kavuşma imkanlarını her zaman bulabilirler.  Muhtarlarımızın köylerinde sağlık taramasından geçen ve durumları ileri tetkiki gerektiren vatandaşlarımızı uyarmalarını ve biran önce tedavilerine başlatmaları konusunda uyarılarda bulunmalarını istiyorum. Bu vatandaşlarımıza şimdiden geçmiş olsun diyor, acil şifa diliyorum’’dedi.

AK Parti Milletvekili Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra çevre köy muhtarlarıyla görüştü.  Aydınyayla köyü muhtarı ve köylüler 12 km’lik mesafeden sağlanan içme suyu şebekesinde kullanılan boruların arazinin yapısı nedeniyle verimli olamadığını ileri sürdüler. Kaymakam Memük ve İl Genel Meclisi üyesi Akman, arazinin ekolojik yapısı nedeniyle çelik su borularında çürümenin önlenemediğini bunun da çeşitli kırılma ve su kaçağına yol açtığını söyledi. Arazi tahlilinin yapılması görüşünde birleşerek öncelikle bu köyün içme suyu sorununun KÖYDES ve Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından yararlanılarak çözümlenmesi görüşünde birleşildi. Milletvekili Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra çevre köylere giderek incelemelerini sürdürdüler

 
Facebook'ta Paylaş...

Haber Tarihi:2009-10-26
Bu haber 1960 kez okunmuştur...

 
  İstatistik
  Dün : 1045
  Bugün : 1162
  Toplam: 6453438
   Online :

  386 konuk,

 
Tefen67.com

<< Ana sayfaya Geri Dön <<

Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yazılmamış.

Bu Habere Yorum Yazın

ELEŞTİRİYE EVET HAKARETE HAYIR!...
Yorum köşemiz düşüncelere zenginlik katmak için hizmet vermektedir.
Adı Soyadı :
Email :
Mesajınız :
Güvenlik Doğrulama