|

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra, “Bi’Şey Anlatıcam Eee, Kurtulduk Mu?” oyunuyla Türkiye turuna çıkan Eğitim Sen üyesi ve okul öncesi öğretmeni Duygu Şahlar, Çaycuma’da oynadığı oyun sonrasında Çaycuma üzerine yazdı.
“Çaycuma’yı çok sevdik” diyen Şahlar yazısında şöyle dedi:
“Çaycuma’ya geldik. Yolda her durakta mutlaka seyirciler arasından birkaç kişi Çaycuma’ya selam göndermişti. Oldukça merak ettiğimiz bir duraktı Çaycuma bu yüzden. Şehrin girişinde karşıladı bizi Tuna ve Gökhan hoca. Koşa koşa gittik oyunun oynanacağı sahneye. ‘Çaycuma seyircisi beğenmediği oyundan çıkar, tepkiler nettir’ deyince hocalarımız bir gerilim yaşadık haliyle ama öyle olmadı. Herkes pür dikkat izledi oyunu, atlattık sınavı.
Oyun sonunda söyleşi yapmaya başladığımızda üç tane çocuk fırladı sahneye yanımıza. Deniz, Deniz, Akasya… Gözleri parlıyordu, özlemişiz çocukları gerçekten de. Oyun ile ilgili yorumlarıyla bütün alkışları toplayıp gittiler: Deniz, ‘Korkunun en büyük korkusu da korkusuzluk’ dedi. Sanırım son noktayı koymuş oldu, kendisini dramaturg olarak kadroya aldık bile!
“BÜTÜN İLLERDEN SELAM GETİRDİK”
Bütün illerden selam gönderilen İsmet Hoca ile tanıştık tabi ki. O da ihraç edilmiş 7 Şubat’ta Gökhan Hoca ile birlikte. İkisi de tanınan, sevilen hocalar. İsmet Hoca çocuklara okuttuğu kitaplar ile ünlü çocuklar arasında. Gökhan Hoca’nın bir şiir kitabı var. Tuna Hoca oyunun fotoğraflarını çekti, fotoğraf ile ilgileniyor. Yani kültür sanat mücadele ne ararsanız var buralarda.
Söyleşiden aklımızda kalanlar: Çocukların yorumları geceye nokta koydu. Korku üzerine çocuklarla sohbet ettik.Maden işçilerinin yıllar süren ve ısrarla inatla devam ettirdikleri mücadeleyi konuştuk. İhraç edilince bolca vaktimiz oldu dedi hocalarımız, ama hala zaman yetmiyor. Değiştirilen müfredat üzerine sohbet ettik, bizim acilen bir alternatif müfredat yaratmaya ihtiyacımız var. İsmet Hoca başlamış bile, nerdeyse Çaycuma’da ki bütün çocuklara harika kitaplar okutmuş. Ne mutlu oradaki çocuklara! Gökhan Hoca’nın oyun ile ilgili eleştirilerini aldık, cebimize koyduk.
Seyircilerin arasından Hürriyet Hoca tarafından tarhana çorbası içmeye davet edildik, tabii ki gittik ertesi gün. Hürriyet Hoca Filyos’ta yaşıyor, emekli bir öğretmen. Evinin kütüphanesini çocuklara açmış. Enstrümanlarını da çocuklara bırakmış özgürce kullansınlar diye. Sanırım bu ülkede bir okulun karşısına kırtasiye açmayan tek kişi o olabilir. Bu sistemde böyle umudunu ayakta tutan insanları çok çok önemsiyoruz. Kesinlikle bir daha geleceğiz!Mehmet Hoca’da Filyos’ta yaşıyor ve o da emekli bir öğretmen. Denizin sahile taşıdığı malzemelerden yaratıcılığını kullanarak özgün ürünler oluşturuyor. Üretmek ve buna cesaret etmek, oldukça değerli. Çaycuma’yı çok sevdik!”
 
Haber Tarihi:2017-11-13 Bu haber 1318 kez okunmuştur...
|
<< Ana sayfaya Geri Dön << |
Yorumlar
Henüz Hiç Yorum Yazılmamış. Bu Habere Yorum Yazın
ELEŞTİRİYE EVET HAKARETE HAYIR!...
Yorum köşemiz düşüncelere zenginlik katmak için hizmet vermektedir.
|
|