Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
Turpcu , beraberinde İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun, Gökçebey ilçe başkanı Cem Oktay, Çaycuma ilçe başkanı Tuncay Akyol, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank, yönetim kurulu ve kadın kolu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ““Türkiye gündemi gergin ama olduğu gibi yoğunluğuyla devam ediyor. Biz hem Ankara’da hem Zonguldak’ta hem de partimizin verdiği denetim görevlerimizi de yapıyoruz. Bugün ilçe başkanlarımız ve il yönetimimizle beraber partimizin çalışmalarını değerlendireceğiz basına kapalı olarak” diyerek şunları söyledi:
“Biliyorsunuz terör olabildiği yoğunluğuyla devam ediyor. Şehit vermeye devam ediyoruz. Her gün şehit var, gazimiz var bunları unutmuş durumdayız. Çözüm süreci iyi bir başlıktı ama altı boştu. Sonuçlar maalesef kötü oldu. AKP o dönemdeki referandumunu, genel seçimlerini kendi lehine çevirmek için bunu kullandığını artık bugün anlıyoruz. PKK’nın da barış sürecinin tersine ne kadar silah sıktığını, Güneydoğu’da ki şehirlerimize bomba düzenekleri yerleştirdiğini, Türk silahlı kuvvetlerinin 300’e yakın ihbarına rağmen sadece 8 tanesinin izninin verildiğini biliyoruz”
ZONGULDAK ÖNEMLİ BİR BAKANI AĞIRLADI
Zonguldak önemli bir bakanı ağırladı. Hem Ulaştırma Bakanı, hem de hükümette güçlü bir bakan olmasıyla önemli. Zonguldak’ta yenilik istiyoruz. Hem işsizliği hem de göçü önleyebilecek ve Zonguldak’ı ilçeleriyle birlikte tekrar yaşanabilir bir şehir olabilmesi için atılımlar bekliyoruz. Ereğli’nin demir çelik sıkıntısı belli. Tersanelerle ilgili, Devrek-Ereğli yoluyla ilgili. TTK’nın ayağa kaldırılması konusu var. Tamam, rödevans sahaları işletmeleriyle ilgili adımlar atıldı. Sendikamıza tekrar sesleniyorum. Hazır Cumhurbaşkanı da Adana konuşmasında yerli kömürle ilgili konuşmasıyla, inşallah Zonguldak kömüründen bahsetmiştir. Burada termik santraller yapıldı. Şu anda ithal kömürle çalışıyorlar. TTK kömürüne de teşvik gelir veya maliyet farklarıyla ilgili bir teşvik gelir, işçi alımıyla da TTK daha iyi duruma gelebilir.
“FİLYOS LİMAN İHALESİ MAHKEME SÜRECİ BİTTİ”
Filyos liman ihalesi mahkeme süreci muhtemelen bitti. Belli olan bir tek bu proje var. En azından yollardan bahsetti. Zonguldak’ta işsizliği ve göçü önleyecek olan büyük projeler ile ulaşım projeleridir. Ereğlili gazetecilerin Ulaştırma Bakanına bir şey sormalarını isterdim. Kandilli-Ereğli demir yolunun, sökülen demir yolunun, vagonlarının eritilerek hurda yapıldığını anımsatıyorum. O demir yolunun Ereğli ve Zonguldak’a kazandırılmasını istiyorum”
Bu arada, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, ilçe başkanlıkları olarak düzenlenen imza kampanyasında toplanan 10 bin imzayı kanunun çıkabilmesi ve Zonguldak’ta hayatını kaybedenlerin bu kapsama alınabilmesi için destek olmak amacıyla Şerafettin Turpçu’ya teslim etti.
Turpçu’da ilgili kanun teklifinin Haziran başında mecliste görüşüleceğini, AK Parti’nin Zonguldak Milletvekilleriyle temas edeceklerini ve grup olarak AK Parti grubuyla ortak çıkartmak için çalışma yapacaklarını söyledi.