Eğitim Öğretim yılı sonunda eğitimciler Eğitim Sen Gökçebey Temsilciliği’nin gelenekselleşmiş yılsonu dayanışma etkinliklerinde buluştu. Aileleri ile katılan eğitimciler oldukça keyifli anlar yaşadı. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Sekreteri Cengiz Yılmaz, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, sivil toplum temsilcileri ve veliler katıldı.
Yemeklerin yendiği, şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği bu piknikte bazı konularda dile getirildi.
Eğitim Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol, ondört yıldır yapılan bu etkinliklerle dayanışmanın kamu emekçileri için önemli olduğunu belirterek. Kamu Emekçilerinin hukuksal güvencelerinin ortadan kaldırılmasına yönelik bugünlerde yapılan çalışmaların geri çekilmesi gerektiğini belirtti.
Zonguldak Şube sekreteri İsmet Akyol’da çevre sorunlarına dikkat çekerek; Amasra’da yapılması düşünülen Termik Santralin yapılması ile çevre ve insan sağlığı üzerinde telafisi imkansız etkilerin olacağını bu yüzden bundan vazgeçilmesi gerektiğini bu nedenle kırkikibin kişi “Termik Santral İstemiyoruz” dilekçesi verdiğini belirtti.
Müzik ve güzel sohbetler gece boyunca devam etti.


