Gökçebey ilçesinde cumartesi günü yapılan 1. Tavuk Festivali coşkulu ve eğlenceli başladı. Sabah saat 09.45'de Hükümet Konağından kortej halinde Bülent Ecevit Üniversitesi Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksek Okulu’na yüründü. Program daha sonra Yüksek Okulda da devam etti.
Gökçebey 1.Tavuk Festivali Bülent Ecevit Üniversitesi Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksek Okulu’da saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Gökçebey 1'inci Tavuk Festivali'nde, 300 tavuk Türk bayrağı şeklinde yan yana konulan çubuklara takılırken, üzerine teneke kapatılarak aynı anda pişirildi. Noter huzurunda yapılan pişirme işlemiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yapılacak.
Festival açılışında konuşan Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği Başkanı Osman Bayraklı, il genelinde bulunan yaklaşık 300 tavuk çiftliğinden 53'ünün Gökçebey'de faaliyet gösterdiğini söyledi. İlçeyi tanıtmak amacıyla böyle bir festival yapmayı kararlaştırdıklarını belirten Bayraklı, festival kapsamında aynı anda 300 tenekede pişirecekleri, 'Tenekede tavuk kebabı' yemeği hakkında da bilgi verdi. Bu yemeğin 100 yıllık bir geçmişi olduğunu vurgulayan Bayraklı,"Gökçebey'de tek başına koyun otlatan bir çoban, boş tenekeyi ters çevirip içine koyduğu tavuğu pişiriyor. Çobanın, müthiş lezzetli olan tavuğu köyde insanlarla paylaşmasıyla yöresel bir yemek haline geliyor. Tenekede tavuk kebabı çeşitli şekillerde yapılabilir. Biz en eski olanını, yani toprağın kokusu ve nemiyle birleşen halini yapıyoruz. Bu yemeğin olmazsa olmazı, tenekenin ağız bölümünün toprağa bastırılmasıdır. Tenekenin içinde folyo gibi ekstra başka bir şey kullanılmaz. Tavuğun takıldığı çubuğun kesinlikle ağaç olması gerekir. Pişirme süresi de tavuğun kilosuna göre değişir. 2 kilo ağırlığındaki tavuk yaklaşık 35, 2.5-3 kilo arasındaki tavuğun ise yaklaşık 50 dakika pişirme süresi vardır. Tenekede pişerken, topraktan aldığı koku ve nem tavuğa başka bir lezzet katıyor. Tavuğun yağları tamamen toprak tarafından emildiği için tavukta hiç yağ kalmaz ve kolesterol, kalp ve damar hastalıklarına çok iyi gelir."
Festival programında; Halk oyunları, Sanat geçidi ( Halk Türküleri), Öğrenciler; Cuval yarışı, Yumurta taşıma, Sandalye kapma ve ardından yerel sanatçı Ramazan Aydemir’in birbirinden güzel türküleri ile festivale katılan davetli misafirler doyasıya eğlendiler. Ayrıca festivale katılan davetli misafirlere pişirilen 300 tavuk, pilav ve tatlı ikramında bulundu ve Gökçebey 1.Tavuk Festivali sona erdi.