AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç "Patagonya" yı Temsilenmi Konuşuyor ?

Adalet ve Kalkınma Partisi Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bir yerel TV’de yaptığı konuşma ile, bölgemiz ve sorunları konusunda ne denli bilgisiz, ilgisiz ve vizyondan yoksun dar görüşlü bir hemşerimiz olduğunu  açık seçik ortaya koydu.

AKP hükümetinin Akçakoca’dan Amasra’ya kadar uzanan  Karadeniz sahili boyunca yapmayı planladığı termik santraller dizisinin yalnızca Amasra-Bartın ayağına karşı çıkan Bartın milletvekili Yılmaz Tunç bakın ne demiş:

“Hükümet olarak çevreye zarar verecek  hiçbir oluşumun içinde olmayız. ÇED süreci şu anda devam ediyor. Kesin ve net bir şey yok. Bir taraftan da ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Ama bunu yaparken de, doğaya zarar vermeden yapmamız gerekir. Bu iş nerede uygunsa, oraya yapmak gerekir. Şu anda Filyos’ta bazı çalışmalar yapılıyor. O bölgede şu anda termik santraller de yapılacak. Biz Fatih Sultan Mehmet’in emanetine sahip çıkacağız. Santralin kurulması için şu anda en uygun yer Filyos’tur.”

Bartın milletvekili Tunç’un kafa-göz yaran açıklamasındaki en dudak uçuklatıcı sözler son bölümde;

“Biz Fatih Sultan Mehmet’in emanetine (Hazret, Amasra’yı kastediyor) sahip çıkacağız. Santralin kurulması için şu anda en uygun yer Filyos’tur.”

“Milleti, halkı temsil etme” görev ve sorumluluğunu omuzlarında taşıyan bir milletvekili ölçüp, tartıp konuşmalı, konuştuğu konularda bilgi sahibi olmalı, araştırmadan, soruşturmadan konuşmamalı.

Amasra ne  kadar önemli(!), Filyos ne kadar önemsiz?

Amasra mı daha önemli, Filyos mu?

Amasra “Birinci sınıf”, Filyos “İkinci sınıf” mı?

“Amasra”nın antik kent özelliği var da, Filyos “Tieion”un yok mu?

Çevre düşmanı bir termik santral, Amasra’ya vereceği zararın benzerini  Tieion, Filyos ve Çaycuma’ya vermeyecek mi?

Bartın Milletvekili aklında tutmalıdır;

Amasra, “Fatih Sultan Mehmet’in emaneti” değil,  kenti geliştiren ve büyüten İranlı Prenses Amastris’in emanetidir.

Dünyada eşi, benzeri olmayan bir konuma ve Tefen’e kadar uzanan geniş bir hinterlanda sahip olan, bütünselliği korunduğu ve bozulmadığı için tarihe ışık tutacak bulguları içerdiği bilim adamlarınca ifade edilen ve bütün dünyada arkeologların dikkat merkezinde olan Tieion (Tion) da en az Amasra (Amastris, Sesamos) kadar önemlidir. Bu gerçekleri AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç’un bilmemesi Tieion kentinin, Filyos’un ve Çaycuma’nın önemini azaltmaz.

Amasra da önemlidir, Filyos da önemlidir.

Amasra da bizimdir, Filyos da...

Amasra da korunmalıdır, Filyos da...

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç “Patagonya”yı mı temsil ediyor? Bu zat bilmiyor mu ki, Bartın ve Çaycuma bir bütündür; her iki kentin ve çevresinin geleceği aynıdır. Aynı havayı soluyan, aynı kültürü paylaşan bu iki önemli yerleşim, bugün ve gelecekte bir ve beraber olmaya mecbur ve mahkumdur. Ne Bartın’ın Çaycuma’yı ötekileştirmesi, ne de Çaycuma’nın Bartın’ı ötekileştirmesi ve yok sayması bölgemizin iyiliğine değildir. Bartın milletvekili Yılmaz Tunç; niye Bartın ve Çaycuma birbirinden “ayrı ve farklı” yerlermiş gibi duruyor, bu “Böl, parçala, yönet” durumunu kimler, hangi kötü niyetli güçler, hangi uğursuz amaçlar için yarattı önce bunları anlamaya çalışsa daha iyi olur. Hem kendisi, hem bölgemiz, hem de Bartın ve Çaycuma için daha iyi olur.
Böyle ucuz politikalarla, içi boş hamasi sözlerle ne milletvekili Yılmaz Tunç, ne de başkası hiç bir yere varamaz.

Son bir not:
Bartın milletvekili Yılmaz Tunç’un Filyos’ta işaret ettiği yere gerçekten termik santral(ler) yapılırsa, bu santral(ler)in yaratacağı çevre kirliliğinden en çok payını alacak yer kesinlikle Bartın’dır. Bu milletvekili, zahmet edip bir inceleme yaparsa; Kızılkum, Magoda, Güzelcehisar, İnkumu ve Bartın dahil bütün kıyı şeridi ve yakın çevresinin olası termik santralin “Kirletme alanına” girdiğini görecektir.

Sayın Milletvekili,  Sayın Yılmaz Tunç beyefendi!

Hiç bir çıkış yolu yok! Kaçış yok!

Siz, en iyisi gelin,
“Batı Karadeniz kıyı şeridinde hiç bir noktada termik santral istemiyoruz!” deyin...

Hepimiz için, en iyisi bu...

Hasan Ataman
Demokrat Çaycuma Gazetesi
 
Facebook'ta Paylaş...

Haber Tarihi:2012-01-23
Bu haber 1946 kez okunmuştur...

 
  İstatistik
  Dün : 1045
  Bugün : 1143
  Toplam: 6453419
   Online :

  376 konuk,

 
Tefen67.com

<< Ana sayfaya Geri Dön <<

Yorumlar

Tuna 2012-01-24 :

Yani bu termik santralların rezilliğini bu hinterland da yaşayan bizler mi çekeceğiz Yılmaz Efendi. Başınıza çalın o santralları. Bartın Amasra olmasın, Ereğli ,Kozlu,Zonguldak, Çatalağzı olsun öylemi..... Buna Ancak Yile başlayan söz söylenir.


Bu Habere Yorum Yazın

ELEŞTİRİYE EVET HAKARETE HAYIR!...
Yorum köşemiz düşüncelere zenginlik katmak için hizmet vermektedir.
Adı Soyadı :
Email :
Mesajınız :
Güvenlik Doğrulama