|

KESK’ten Grev Öncesi CHP, DSP, Saadet Partisi ve HAS Parti’ye Ziyaret
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 21 Aralık'ta gerçekleştireceği bir günlük greve destek arayışları devam ediyor. Bu kapsamda KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından CHP, DSP, Saadet Partisi ve HAS Parti Çaycuma ilçe örgütleri ziyaret edildi.
Grevin bir hak arama eylemi olduğunu belirten KESK yöneticileri, sadece kamu emekçilerinin değil eğitim ve sağlık başta olmak üzere halkı doğrudan ilgilendiren birçok talebin 21 Aralık’ta dile getirileceğini vurguladılar.
Çaycuma halkını greve destek vermeye çağıran KESK Yöneticileri, Çaycuma’da hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek, 21 Aralık Çarşamba günü saat 12.00’de Çaycuma Çarşı Meydanında toplanacaklarını burada yapılacak basın açıklamasının ardından da Atatürk Anıtına kadar yürüneceğini söylediler.
CHP Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, 21 Aralık’ta sağlık örgütleriyle KESK’in greve çıkma gerekçelerinde belirtilen taleplerin çok haklı talepler ve aynı zamanda tüm halk kesimlerinin talebi olduğunu vurgulayarak, parti olarak destek vereceklerini belirtti. Başoğlu, eğitim ve sağlığın paralı hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
DSP İlçe Örgütü ziyaretinde konuşan DSP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek, “Kamu çalışanları taleplerinde haklıdır” diyerek, 21 Aralık grevine parti olarak destek vereceklerini söyledi.
Saadet Partisi ziyaretinde konuşan SP Çaycuma İlçe Başkanı Hayri Kara, yapılan yanlışlıkların karşısında olduklarını belirterek, “KESK, sağlık ve eğitim alanında yaşanan birçok olumsuzluktan bahsediyor. Bu anlatılanları bizler de halka anlatıyoruz. Bugün okullarda 600 liraya öğretmen çalışıyorsa, 1 Ocak 2011’den itibaren herkesten sağlık pirimi kesilmeye başlanacaksa, buna karşı çıkmak gerekiyor. Saadet Partisi olarak yanlışların karşısında, doğruların ise yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.
HAS Parti ziyaretinde konuşan ilçe başkanı Halit Öztürk ise, “Parti olarak halkın aleyhine olan düzenlemelere, hak gaspına neden olan uygulamalara razı olmayız. Özellikle 1 Ocak’tan itibaren can yakacak olan GSS primine karşı çıkmak çok önemlidir” dedi.
Diğer taraftan KESK Çaycuma Bileşenleri Cuma, Demokrat Çaycuma, Ekspres, Pusula ve Yeni Adım gazetelerinin bürolarını ziyaret ederek greve gitme gerekçelerini açıkladılar.
Kaynak:tefen67




Haber Tarihi:2011-12-20 Bu haber 2057 kez okunmuştur...
|
<< Ana sayfaya Geri Dön << |
Yorumlar
Rıza Zeyrek 2011-12-20 :
İsmet Akyol; emekçi tarzı çalışma,halkçı yalaşım,geniş emekçi yığınları birleştirme tutumunla sınıf ve kitle sendikacılığının örneğini oluşturuyorsun.Tutumunu örnek alıyoruz,kutluyoruz.
Bu Habere Yorum Yazın
ELEŞTİRİYE EVET HAKARETE HAYIR!...
Yorum köşemiz düşüncelere zenginlik katmak için hizmet vermektedir.
|
|